Na kratkoj svečanosti organiziranoj u džamiji u Gornjem Zaliku, kojoj su prisustvovali glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar mr. Dino ef. Maksumić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Mostarskog muftijstva mr. Ilham Puce polaznicima Centra za učenje Kur’ana uručena su uvjerenja i svjedodžbe za stečena znanja tokom protekle godine. Uz prigodne čestitke svjedodžbe 141 polazniku uručio je rukovodilac Centra hafiz Jusuf ef. Bećoja. U kratkom obraćanju naglasio je činjenicu da je učenje Kur’ana blagodat koja uzdiže život, oplemenjuje je čovjeka i daje mu puni smisao.

„Bog Uzvišeni hvali one koji vjeruju i koji imaju znanje obećavši im visoke stepene“, podsjetio je hafiz Bećoja. Protumačio je nekoliko ajeta i hadisa koji govore o blagorodnosti učenja Ku’rana napamet i općenito o traženju korisne nauke. Govoreći o nastavnom procesu istakao je kako su neki od polaznika nastavu pohađali istovremeno na tri punkta, što dovoljno govori o njihovoj neutaživoj želji da priskrbe sebi korisno znaje. „Rezultati koje ostvaruju polaznici Centra daju nam motivaciju da se i dalje trudimo i unaprijeđujemo naš rad“, poručio je hafiz Bećoja.

Nastava Centra za učenje Kur’ana tokom protekle godine održavana je na 8 punktova: Potoci, Vrapčići, Zalik, Brankovac, Luka, Opine i Kočine. Polaznike su podučavali Ammar ef. Čopelj, Suljo ef. Cikotic, hfz. Melisa Hujdur, Rešada Šehić-Boloban, Atif ef. Mujkic, hfz. Lejla Marić i hafiz Bećoja.

Fotografije sa svečanosti možete pogledati na službenom facebook profilu Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

IMG_2811_1024x683.jpg


Ukoliko imate pitanja, primjedbi ili prijedloga pošaljite poruku preko forme ispod.