U novoj školskoj/akademskoj godini Centar je proširio svoje djelovanje otvorivši novi punkt za žensku grupu u džematu Kočine. Nastavu u toj grupi izvodi hafiza Lejla Marić, diplomant Karađoz-begove medrese i studentica 2. godine Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. Polaznice nisu krile svoje oduševljenje zbog činjenice da su dobile priliku da se okupljaju organizovano s ciljem učenja arapskog pisma, pravilnog učenja Kur'ana i njegovog memoriranja.

Radost povodom otvorenja novog punkta podijelio je i hafiz Jusuf-ef. Bećoja, koji je u svojstvu rukovodioca Centra večeras posjetio novootvoreni punkt uputivši riječi podrške i ohrabrenja hafizi Lejli i prisutnim polaznicama.

"Svaki put kada prolazim kraj ove ljepotice na Kočinama pomislim u sebi koliko je samo insana koji su svojim životima, zalaganjem, žrtvovanjem, odricanjem vremena, izdvajanjem svoga imetka…doprinijeli da mi, evo, sada ovdje sigurno i bezbrižno imamo mogućnost realizirati i ispunjavati svoje vjerske potrebe. Večeras sam ovdje s vama da vas ohrabrim, čestitam što ste, i pored svojih obaveza koje imate u kući i na poslu, pronašle vrijeme da se družite uz učenje Kur’ana. Ovdje svakako želim iskazati i podršku našoj mladoj hafizi Lejli koja je, na naš poziv, pristala da svojim znanjem i kapacitetom doprinese radu Centra koji je, njenim pristankom, dobio kadrovsko pojačanje i na tome joj hvala. Nimalo ne sumnjam da će hafiza, kao vrijedan i predan islamski radnik, uspjeti da na vas prenese svoje znanje. Hafizu Lejlu nije potrebno posebno predstavljati. Ona je dijete ovoga mjesta i ovoga grada. Otkako ju znamo skromna, tiha, ali vrlo vrijedna, a poznata izreka kaže “tiha voda brijegove valja.” Čak i kap vode kada konstantno pada na kamen ona na njemu napravi udubljenje."

Na kraju posjete hafiz Bećoja uputio je hair-dovu za zdravlje, uspjeh i napredak u stjecanju znanja. Svim polaznicama uručene su brošure sa ajetima i hadisima o vrijednostima učenja Kur'ana kao podsticaj za druženje s njim.

20210923_221235.jpg

20210923_221435.jpg


Ukoliko imate pitanja, primjedbi ili prijedloga pošaljite poruku preko forme ispod.